Bezoek aan ‘de Melkschuur’.

We zijn naar ‘de Melkschuur’ in Berkel en Rodenrijs geweest. Daar werden we door mensen van Natuurmonumenten in contact gebracht met een stukje van onze natuur. Met een speurtocht door de weides en een onderzoekje naar het onderwaterleven in een sloot hebben we leuke natuurervaringen opgedaan.
Er werden visjes, kikkers, waterspinnen, bootsmannetjes, schaatsenrijders en nog veel meer diertjes bekeken in een loeppotje. 

Koningsspelen en Pasen

De Koningsspelen waren weer heel erg gezellig. De kinderen van groep 8 hadden hun handen vol aan het groepje dat ze moesten begeleiden maar deden dit hartstikke goed.

Ook het paasontbijt was leuk. Er werd lekker gegeten en gedronken. We hebben ook nog brood gebakken.  Nu op naar de vakantie!

Kamp 2019 – Dag 4

We zijn inmiddels allemaal weer thuis Maar voordat we werden ontvangen door alle ouders, hebben we nog wel van alles gedaan.

We hebben natuurlijk eerst het kamphuis opgeruimd en onze tassen gepakt. Daarna zijn we met de bus naar het Henschotermeer gereden waar we op de parkeerplaats een Robinson-proef hebben gedaan. Daarna hebben we in het stukje bos bij de parkeerplaats gelasergamed. 

Na het lasergamen was het toch echt tijd om weer richting huis te gaan. Eenmaal aangekomen werd het kamp afgesloten met de laatste Robinson-proef.

Het was een geweldige week!!!

Kamp 2019 – Dag 3

De laatste volle dag begon goed met een lekker ontbijt. Daar moesten we ook een lunchpakketje maken, want we de lunch aten we in het zwembad. Wat was dát leuk! De jongens hebben een aantal uur doorgebracht in het bubbelbad en heel af en toe een keer of 365.000 keer van de glijbaan. Ook de meiden gingen regelmatig de glijbaan af, maar zij doken ook naar stokjes en dobberden lekker in het zwembad. We hebben ook nog een ‘Robinsonproef’ gedaan.
Terug in het kamphuis hebben we T-shirts versierd en een lekker broodje knakworst gegeten.
Toen was het tijd voor de Bonte avond! Dansjes, toneelstukjes en een quiz, het kwam allemaal voorbij. En toen de voetjes van de vloer….

Kamp 2019 – Dag 2

De tweede dag van onskamp was opnieuw een groot succes. Hutten werden samengevoegd tot een grote. We hebben ‘Ren je rot’ gespeeld. Een aantal leuke sportspelletejes gespeeld. En de allereerste individuele Expeditie Robinson proef werd gespeeld: de Balansproef!
We hebben heerlijk patat gegeten, samen met de juffen die even op visite kwamen.
Natuurlijk volgde in de avond, na het spelen van het avondspel in het bos de onvermijdelijke eilandraad… Wie werd er weggestemd naar ‘het kamp van de Weggestemden’?

We hebben nog even met elkaar gekletst bij het kampvuur, waarna we lekker richting ons bed zijn gegaan. En ja, we hebben een nieuw record/ Ze waren blijkbaar heel erg moe…

Kamp 2019 – Dag 1

Wat een geweldige eerste dag hebben we achter de rug! De dreiging van buien hing boven ons hoofd maar de timing was perfect! We hebben alles gewoon kunnen doen: Levend Stratego, hutten bouwen, op het springkussen springen, batsbal, Kubb en het douanespel in het donkere bos.

Tijdens het gourmetten heeft het heel hard geregend en geonweerd. maar dat maakte ons niets uit. Wij zaten lekker te smikkelen. 

Vandaag staan er weer allerlei andere leuke dingen op het programma die we gaan doen!

Allemaal geslaagd voor EHBO!
Alle kinderen die deelnamen aan het Jeugd EHBO-examen zijn geslaagd. De kinderen kunnen nu de Heimlich, Rautek en stabiele zijligging toepassen. Ook verbanden aanleggen gaat ze prima af! Dankzij de hulpouders en de vrijwilligers van de EHBO-vereniging van Bergschenhoek kon het examen plaatsvinden. De afgelopen maanden zijn juf Linda en juf Marianne bijna elke donderdagmiddag op school geweest om les te geven. Nogmaals enorm bedankt hiervoor! (Deze foto’s zijn gemaakt door Jelle! Goed gedaan!)

Wandelen voor water

Groep 8 heeft meegelopen met ‘Wandelen voor water.’ Door mee te lopen hebben we geld opgehaald voor Simavi. Zij zorgen voor goede watervoorzieningen voor kinderen die dat niet hebben. Intotaal is er door alle klassen een bedrag van E11.000,- opgehaald, waarvan wij ongeveer E860,- hebben bijgedragen.

We hebben 6 kilometer door het gebied bij Outdoor Valley gewandeld met 6 liter water op onze rug. Het was erg gezellig en voor een mooi doel!

Project Wetenschap en techniek

De afgelopen twee weken hebben we gewerkt in het thema van Wetenschap en techniek. Onze groep heeft gewerkt aan ‘The Bright ideas challenge’. We hebben een auto in elkaar gezet die op zout water rijdt en ook hebben we groepsdoorbrekend gewerkt aan het project.

SNEEUW!!!

Ook wij van groep 8 hebben genoten van de sneeuw die viel! We hebben sneeuwengelen gemaakt, enorme sneeuwballen, elkaar bekogeld en sneeuwballen uit elkaar geschopt.

Het was een van de allerleukste pauzes van het schooljaar!!

December – feestdagen

In december hebben we met groep 8 weer gezellige feesten gevierd. Op 5 december is Sinterklaas natuurlijk weer even bij ons langs geweest! We hebben surprises uitgepakt in recordtempo en we hebben een leuk gesprek met de Sint zelf gehad. Het was een erg gezellige ochtend met lachen, dansen en gek doen.

Na het Sinterklaasfeest werd de klas al snel omgetoverd in kerstsfeer. Er werd ook druk geoefend voor het ‘foute kerstoptreden’. We hadden gekozen voor een medley. Alle kinderen hebben in een groepje een stukje van de medley voor hun rekening genomen. We hebben gedanst, gezongen en acrobatische moves gemaakt.

Het kerstdiner was erg gezellig. Alle kinderen hadden mooie kleren aangetrokken en enorm lekkere gerechten meegenomen. We hebben onze buiken vol gegeten en als afsluiten een kerstlied gezongen met de ouders.

Groep 8 wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Bezoek HMC mbo voor Hout, meubel en interieur.
We zijn met de groep te gast geweest op het HMC in Rotterdam. We hebben hier een workshop gevolgd, waarin we van een latje hout een meubel moesten maken. We hebben ook een rondleiding door de school gehad. Het was een hele leuke ochtend! Alle ouders die zijn meegereden, bedankt!

EHBO

We zijn alweer even bezig met de EHBO-lessen. Elke donderdagmiddag komen juf Linda en juf Marianne van de EHBO-vereniging. We leren van alles, zoals: Heimlich, Rautek, stabiele zijligging en nog veel meer.

De komende weken zullen we een demonstratie reanimatie krijgen, theorie leren en alle praktijk inoefenen.

In maart/ april zullen we een theorie- en een praktijkexamen gaan afleggen.

Op 26-09-2018 hebben we weer een leuke sportdag gehad! De kinderen van groep 8 waren de begeleiders van de groepjes en dit deden ze geweldig. Ook hebben ze de warming up verzorgd.

In het zonnetje werden er allerlei spelletjes gespeeld: voetbal, jeu de boulles, hakobal, rugby en nog veel meer. De belangrijkste prijs was natuurlijk de sportiviteitsprijs! En dus werd er overal super leuk met elkaar gespeeld! Het was een topochtend.