SNEEUW!!!

Ook wij van groep 8 hebben genoten van de sneeuw die viel! We hebben sneeuwengelen gemaakt, enorme sneeuwballen, elkaar bekogeld en sneeuwballen uit elkaar geschopt.

Het was een van de allerleukste pauzes van het schooljaar!!

December – feestdagen

In december hebben we met groep 8 weer gezellige feesten gevierd. Op 5 december is Sinterklaas natuurlijk weer even bij ons langs geweest! We hebben surprises uitgepakt in recordtempo en we hebben een leuk gesprek met de Sint zelf gehad. Het was een erg gezellige ochtend met lachen, dansen en gek doen.

Na het Sinterklaasfeest werd de klas al snel omgetoverd in kerstsfeer. Er werd ook druk geoefend voor het ‘foute kerstoptreden’. We hadden gekozen voor een medley. Alle kinderen hebben in een groepje een stukje van de medley voor hun rekening genomen. We hebben gedanst, gezongen en acrobatische moves gemaakt.

Het kerstdiner was erg gezellig. Alle kinderen hadden mooie kleren aangetrokken en enorm lekkere gerechten meegenomen. We hebben onze buiken vol gegeten en als afsluiten een kerstlied gezongen met de ouders.

Groep 8 wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Bezoek HMC mbo voor Hout, meubel en interieur.
We zijn met de groep te gast geweest op het HMC in Rotterdam. We hebben hier een workshop gevolgd, waarin we van een latje hout een meubel moesten maken. We hebben ook een rondleiding door de school gehad. Het was een hele leuke ochtend! Alle ouders die zijn meegereden, bedankt!

EHBO

We zijn alweer even bezig met de EHBO-lessen. Elke donderdagmiddag komen juf Linda en juf Marianne van de EHBO-vereniging. We leren van alles, zoals: Heimlich, Rautek, stabiele zijligging en nog veel meer.

De komende weken zullen we een demonstratie reanimatie krijgen, theorie leren en alle praktijk inoefenen.

In maart/ april zullen we een theorie- en een praktijkexamen gaan afleggen.

Op 26-09-2018 hebben we weer een leuke sportdag gehad! De kinderen van groep 8 waren de begeleiders van de groepjes en dit deden ze geweldig. Ook hebben ze de warming up verzorgd.

In het zonnetje werden er allerlei spelletjes gespeeld: voetbal, jeu de boulles, hakobal, rugby en nog veel meer. De belangrijkste prijs was natuurlijk de sportiviteitsprijs! En dus werd er overal super leuk met elkaar gespeeld! Het was een topochtend.