Het zit er op!

De kinderen van groep 8b hebben een geweldige musical neergezet. Het hele publiek was super trots op ze. Nu zit de basisschooltijd er echt op. We gaan jullie missen!!

Burgemeester van der Stadt in de klas!

Burgemeester Van der Stadt is bij ons op bezoek geweest! Hij kwam met ons praten n.a.v. brieven die wij naar hem gestuurd hadden. Dit was een opdracht uit onze taalmethode. Toen de meester de brieven op de post deed had hij nooit verwacht dat de burgemeester langs wilde komen!
De burgemeester heeft met de kinderen een aantal onderwerpen uit de brieven besproken en de kinderen hebben vragen kunnen stellen.
Het was erg leuk de burgemeester te mogen ontvangen. We hebben er zelfs de voorpagina van de plaatselijke krant mee gehaald!

EHBO-Examen!

De kinderen hebben, na maanden lang oefenen, ehbo-examen gedaan. Heimlich, rautek, verbanden aanleggen en stabiele zijligging. Ze werden allemaal getest. Een aantal kinderen waren enorm zenuwachtig, maar mede dankzij de juffen van de ehbo-vereniging van Bergschenhoek verliep het allemaal top. Uiteindelijk zijn alle kinderen geslaagd!

Kamp 2018

Van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 april zijn we op kamp geweest. We hebben gelogeerd in ‘het Boshuis’ in Driebergen. We hebben een super leuke week gehad! We hebben allerlei activiteiten gedaan. We hebben levend stratego gespeeld, het smokkelspel in het donker, ren je rot, gezwommen, gedanst tijdens de disco, opgetreden tijdens de bonte avond, sportspelen en als afsluiting gelasergamed in het bos.

We hebben een hele gezellige week met elkaar gehad en mooie herinneringen gemaakt! Hier onder vind je een aantal foto’s van deze week.

Wandelen voor water

Op woensdag 21 maart hebben we meegelopen met de actie ‘Wandelen voor water’. De kinderen loepen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. We hebben geld opgehaald voor SIMAVI. Wij hebben 648,- opgehaald. De totale opbrengst was 9000,-! Het was een leuke, gezellige morgen met een prachtig doel.

Projectweek

De week van 12 t/m 16 maart staat in het teken van het thema ‘Wanneer ben je rijk?’. Maandag 12 maart was de opening met de wethouder en alle groepen van de school op het plein. We hebben met z’n allen een leuk lied gezongen en geluisterd naar de woorden van de wethouder en juf Sabine.

Mr Cash en zijn zwerver vrienden zijn ook nog even op bezoek geweest in de klas. Ze kwamen even vertellen waar het deze week nou om draait. Ben je nou rijk als je veel geld hebt of draait het om andere dingen?

We zijn vandaag ook begonnen met het ontwerpen van ons eigen geld! Die ontwerpen zijn later deze week op deze site te bewonderen.

Gym

Op vrijdag wordt de gymles door de meester gegeven. Dit levert af en toe wat vreemde beelden op…