Welkom op de website van groep 8a!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina. Hier vertellen wij u graag meer over wat wij allemaal beleven in groep 8! Wij zijn een gezellige groep van 19 leerlingen en 2 juffen. Juf Samantha is er op maandag en dinsdag en juf Rianne is er op woensdag, donderdag en vrijdag. Regelmatig zullen wij deze pagina updaten met al onze avonturen belevenissen en leer successen!

Maart 2018

EHBO

Tijdens één van de EHBO-lessen werd de AED gedemonstreerd. Daarna mochten de leerlingen zelf ervaren hoe het is om iemand te reanimeren. 

Week van het Geld

Van maandag 12 maart t/m vrijdag 16 maart staat ons projectweek in het teken van de Week van het Geld. Het thema is: “Wanneer ben je rijk?”

Tijdens deze week krijgen de leerlingen een spetterende opening, verschillende materialen, interactieve gastlessen en wordt er een prijsvraag georganiseerd.

DECEMBER 2017

Kerstdiner

Woensdag 21 december was het jaarlijkse kerstdiner. Iedereen zag er feestelijk en netjes uit. Tijdens het diner hebben we genoten van allerlei verschillende gerechten. Het was een gezellige avond!

Kerststukjes

In de week voorafgaand aan het kerstdiner hebben we in de klas kerststukjes gemaakt. De kinderen zijn  creatief en gedreven bezig geweest. De resultaten mogen er zijn!

November 2017

Mediamasters

Tijdens de Week van de Mediawijsheid hebben we in de klas meegedaan aan Mediamasters. Spelenderwijs maakten de leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media.De leerlingen werden vijf dagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers van de game te helpen. Hiervoor moesten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dit waren vragen en opdrachten die te maken hadden met thema’s op het gebied van mediawijsheid. Tijdens deze opdrachten moesten de leerlingen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en het eigen mediagedrag onder de loep nemen. 

‘Limoenade maken’

Blok 2 van natuur en techniek gaat over automaten. Hoe werken deze en hoe ontstaat een eindproduct? De leerlingen hebben geleerd wat input, deelprocessen en output is. Bij de proefopdracht moesten de leerlingen zelf ‘limoenade’ maken.