Groep 7A

Welkom op de groepspagina van groep 7A schooljaar 2019/2020.

Les brandweer

Nadat de brandweervrouw zich voor had gesteld, was de eerste vraag aan de kinderen wat de brandweer nou eigenlijk allemaal doet.

Antwoorden van de kinderen:
– Mensen redden uit ingestorte gebouwen
– Mensen redden die vastzitten in voertuigen
– Mensen redden uit liften
– Mensen reanimeren
– Dieren redden uit bomen of schuurtjes
– Brand blussen

Nadat de antwoorden besproken zijn, liet ….. voorbeelden zien van de antwoorden.
Hier kregen de kinderen ook nog te zien dat er hulp nodig was in de stad. Als er bijvoorbeeld wateroverlast is, een boom op een auto is gekomen of een auto in de gracht is beland.
Daarnaast zijn er nog voorlichtingen over vlam in de pan, rookmelders en zoals er nu gebeurt, voorlichting in scholen.

Verschillende soorten auto’s en uitrustig:

Hoe ontstaat vuur en hoe blus je het?

De kinderen kregen uitleg over de branddriehoek.

Door één van de drie elementen weg te halen, kun je het vuur uitkrijgen.
Dit kun je doen door gebruik van water (niet tijdens vlam in de pan), door bijvoorbeeld een deksel of blusdeken.

De kinderen hebben filmpjes gezien hoe brand kan ontstaan en hoe snel dit om zich heen grijpt.
De gevaren kunnen bijvoorbeeld zitten in het opladen van een telefoon die op bed ligt, in de accu’s van een hoverboard, enz. De brandweer geeft als advies om iets op te laden in de buurt van een rookmelder.

Vluchtplan:

Wat als je kleding in de brand staat:

Niet hollen, maar rollen!! Probeer een deken te pakken en om iemand heen te slaan. Daarna rollen over de grond.
Koel een brandwond minimaal 10 minuten onder zacht stromend lauw water. Als het heftig is, zet diegene onder de douche en trek zo snel mogelijk zijn/ haar kleding had.