Upload Image...

Wat leuk dat er tijdens de kijk en doe mee dag een aantal ouders aanwezig was om mee te komen gymmen! Op vrijdag stonden er verschillende balspelen op het programma.

Welkom op de groepspagina van groep 6b!!

Groep 6b heeft 2 juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag juf Anita. Op donderdag en vrijdag juf Fabiënne.

September 2017

Op dinsdag 26 september zijn wij samen met groep 5 naar een voorstelling geweest in het Spectrum. De voorstelling heette “Dans van de drummers”. Een interactieve theatervoorstelling geïnspireerd op het bekroonde kinderboek van Hans Hagen. In de voorstelling werden delen van het boek en ervaringen van de verteller in Afrika gecombineerd met gezamenlijk trommelen door de kinderen. Hierdoor kwam het boek echt tot leven. De kinderen hebben met elkaar een ritme aangeleerd en uiteindelijk ons eigen Afrikaanse lied getrommeld en gezongen, nadat we naar een mooi verhaal geluisterd hebben.

Bij coöperatieve werkvormen leren wij van en met elkaar. Op deze foto’s ziet u hoe wij oefenen voor de taaltoets. Ieder kind heeft een kaartje met een moeilijk woord erop. Ieder kind heeft ook een kaartje met de betekenis van de te leren woorden erop. Wij zoeken elkaar op en proberen zo de juiste woorden bij de juiste betekenissen te verzamelen. Leuk en spelenderwijs oefenen voor de toets.

Naast het harde werken in de klas, spelen wij iedere dag buiten en doen we leuke spelletjes met elkaar. Wij spelen iedere schooldag met elkaar van 10.15 – 10.30 uur buiten, tijdens de overblijf van 12.45 – 13.15 uur en we spelen met elkaar tijdens de gymlessen op maandag en vrijdag. We proberen dan een hoop lol te hebben met elkaar.

Augustus / September 2017

Iedereen is weer veilig en gezond terug op school en we zijn gestart in groep 6b met een leuke, gezellige groep van 26 kinderen. De klas ziet er tip top uit en het belooft een leuk jaar te worden!

In groep 6 krijgen de kinderen naast de geschiedenis, natuniek en aardrijkskunde lessen, voor het eerst topografie. We hebben de kaart van Nederland bekeken met de 12 provincies en hoofdsteden. Naast taal, spelling, rekenen, begrijpend lezen en technisch lezen, doen wij ook aan tutor lezen samen met groep 4b. Iedere leerling van groep 6 heeft een leerling van groep 4 toegewezen gekregen en daar gaan zij de komende periode een half uur per week mee oefenen. Leerzaam en leuk!

Ook hebben wij onze eerste sportdag weer achter de rug. De juffen en meesters stonden om 7.15 uur ‘s morgens nog in de regen alle leuke activiteiten op te bouwen, maar om 8.00 uur werd het droog en hebben we genoten van een heerlijke sportdag! Wat was iedereen gezellig, sportief en goed bezig. Ook alle leerlingen van het Wolfert Lyceum die ons kwamen helpen en alle hulpouders, enorm bedankt! Hieronder een foto van de 3 winnende teams van de hele school en het team wat de sportiviteitsprijs gewonnen heeft. Goed gedaan allemaal!