Welkom op de groepspagina van groep 6B!

In groep 6B zitten 26 leerlingen. Onze juf is juf Soraya (ma t/m vrij). Op onze groepspagina plaatsen we altijd nieuwtjes en foto’s vanuit de klas. Houd onze pagina daarom goed in de gaten!

In groep 6 leren we heel veel, zoals breuken, negen nieuwe categorieën van spelling en ontdekken we van alles in de acht thema’s van taal.

Komt u snel weer een kijkje nemen?

 

 

Sneeuwpret!

Wat hebben we genoten van de sneeuw die viel op dinsdag 22 januari. We gingen met zijn allen naar buiten voor een sneeuwballengevecht.

Afbeeldingsresultaat voor sneeuwballengevecht clipart

Kerst 2018

Wat een gezellige periode is de december maand! Met elkaar hebben we de klas versierd en omgetoverd tot een sfeervolle ‘kerstklas’. 

De kerstboom, de lichtjes en slingers konden niet ontbreken. Iedere ochtend stond de open haard op het digibord aan, met daarbij de sfeervolle kerstmuziek. 

Tijdens het kerstdiner hadden de ouders en de leerlingen zich erg uitgesloofd en stond er een geweldig diner klaar! De leerlingen hadden zichzelf prachtig aangekleed en kwamen als echte kerstengeltjes naar het kerstdiner. 

Aan het einde hebben de leerlingen een optreden gegeven voor de ouders. Met de klas hadden we een lied ingestudeerd; Band aid – Do they know it’s christmas time. De ouders hebben genoten van het optreden!

Als afsluiter hebben we met elkaar geproost op een hele fijne vakantie.

Cito’s en rapporten

Na twee weken hard werken, zijn de cito’s afgerond. Alle leerlingen hebben hun uiterste best gedaan en hebben heel goed gewerkt!

We zijn dan ook erg trots op elkaar! 

De resultaten van de cito’s en de rapporten hebben we in de klas besproken. Ook hebben we doelen opgesteld waar we het tweede deel van groep zes met elkaar aan kunnen werken!

Opening Projectweken Techniek

Op maandag 11 maart 2019 zijn de projectweken gestart. Het thema van het project is Techniek.
Maandagochtend begon het thema met een leuke voorstelling van; Mad Science.
De leerlingen hebben kunnen ervaren hoe een aantal proefjes werken en er mochten zelfs een aantal leerlingen deelnemen aan de voorstelling.
We met veel aandacht en plezier gekeken en we hebben er ook nog eens veel van kunnen leren!

Techniek weken

In de weken van 11 tot en met 22 maart hebben we gewerkt aan het project techniek. 

Tijdens dit project hebben we veel geleerd over verschillende technieken. Ook hebben we proefjes en onderzoeken gedaan. Op de foto’s kunt u een aantal proefjes zien die we hebben uitgevoerd. 

Op woensdag 20 maart hebben we een gastles gekregen van een Software Engineer. Bij deze les hebben we geleerd dat software eigenlijk overal voor gebruikt kan worden. En dan er om ons heen al super veel werkt met behulp van software! 

Als afsluiting van het project, hebben we op donderdag 21 maart, samen met de ouders proefjes gedaan. En hebben we kunnen laten zien wat we allemaal gemaakt hadden. 

Wat hebben we veel geleerd en ontzettend veel plezier gehad!

In class 6B we have been spending lots of time on English lessons. 

A while ago we even combined English with arithmetic! First, the children learned how to read a map during arithmetic, and later made their own during English class! 

 

Bij onze taalmethode wordt er veel gepresenteerd door onze leerlingen. Hierdoor raken ze gewend aan het spreken voor publiek, jezelf duidelijk maken en het presenteren van het eigen gemaakte werk. 

Bij dit thema hebben we het over theater, films en andere voorstellingen. De leerlingen hebben in tweetallen een poster gemaakt voor de aankondiging van de voorstelling, film of show. Om de andere leerlingen enthousiast te maken over het bedachte stuk, hebben de leerlingen aan elkaar de gemaakte posters gepresenteerd. 

Ze hebben allemaal erg hun best gedaan en we hebben genoten van de presentaties.