Welkom op de groepspagina van groep 6a! /Welcome to the page of group 6A!

Februari 2019

Deze week zijn wij begonnen met het project ‘Wetenschap en Techniek’. 

Wij hebben in de klas de volgende proefjes hiervoor gedaan:

  • Kijken door een microscoop
  • Statische elektriciteit met een ballon

 

Ook hebben wij voor het thema taal, de spijsvertering, zelf poep gemaakt met peperkoek en wat water.

december 2018

De dag dat deze site bijgewerkt wordt is 4 december 2018. Voor het Sinterklaasfeest van morgen zijn prachtige surprises gemaakt door de kinderen! Heel mooi gedaan. De afgelopen weken hebben we een aantal activiteiten gedaan in het teken van Sinterklaas. We zijn prentenboeken gaan voorlezen bij groep 1/2. Dat vonden beide groepen erg leuk, maar ook wel een beetje spannend. We hebben ook schoorstenen gemetseld. Het resultaat mag er zijn. Morgen nog het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten en daarna op naar een prachtig kerstfeest. 

 

november 2018

Even een update uit onze groep. We zijn de afgelopen weken weer hard bezig geweest met onze klas. We worden steeds meer één groep en dat is leuk en gezellig. We hebben hard gewerkt aan onze taal, rekenen en spelling, maar toch ook veel leuke dingen gedaan. We hebben ook een Engels boekje gelezen en we hebben in het kader van Techniek en de kinderboekenweek armbandjes gemaakt.

  

Ook in groep 6 zijn we nu in afwachting van de komst van de Sint! We gaan lootjes trekken en gedichten schrijven, alsmede voorlezen aan andere groepen. Kort om genoeg leuks voor de komende weken!

 

oktober 2018

De eerste gouden weken van het schooljaar zijn voorbij. We zijn aan elkaar gewend en in ons lokaal We zijn hard bezig met onze leerstof en natuurlijk met leuke dingen! Afgelopen week hebben ook onze sportdag gehad. Gelukkig werkte het weer ook mee, want het was een prachtige dag. Niet alleen het weer maakte de dag, maar ook natuurlijk de inzet en de sportiviteit van onze leerlingen. Dit was niet mogelijk zonder alle hulp van de juffen, meester en natuurlijk de ouders. Al met al een super leuke ochtend!

  

Eind september hebben we ook een brandoefening gedaan. De reden voor de oefening is om de kinderen te leren hoe je moet handelen als opeens het brandalarm afgaat. Een belangrijke oefening! Waar moeten we aan denken? Wie heeft welke taak? Waar moeten we naartoe lope? Waarom doen we dit. Al met al een zeer leerzame ervaring. Later dit jaar doen we deze oefening nog een keer onverwachts. Gelukkig waren we snel buiten!

Voor de maand oktober staat natuurlijk de kinderboekenweek op de planning! Dankzij onze ouderraad staat ook de voorstelling op de planning! We zijn heel nieuwsgierig hiernaar…..

Wij gaan ook een nieuwe wereldoriëntatiemethode uitproberen. Kortom genoeg nieuwe leuke dingen!

Afbeeldingsresultaat voor kinderboekenweek 2018

Helaas kunnen we hier geen foto’s plaatsen van onze klas. We zijn in het kader van de AVG nog aan het inventariseren en organiseren wat en hoe of welke foto’s er op de website geplaatst kunnen en mogen worden. Toch hopen we dat u regelmatig hier even een kijkje komt nemen!

augustus 2018

Afgelopen week zijn we samen al hard bezig geweest om de klas in orde te maken. We kijken ernaar uit om de kinderen weer te zien!

Tot maandag!