Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6A schooljaar 2019/2020.

Groep 6A

24 heerlijke kinderen, een juf en een LIO-meester; dat is groep 6A.

Op deze pagina kunt u lezen wat en hoe wij leren van en met elkaar.

De eerste weken van het nieuwe schooljaar hebben we geïnvesteerd in een goede groepssfeer. Dit noemen we ‘de Gouden weken’. In deze weken worden de normen en waarden bepaald en leren we elkaar waarderen om wie we zijn en stellen we ons open voor elkaar. Zo hebben we in drietallen ballonnen opgeblazen, waarbij ieder een eigen taak had. Dat opblazen viel niet mee, maar het lukte wel! U kunt zich voorstellen, dat deze activiteit ons niet alleen veel leerde, maar dat het ons ook veel plezier opleverde.

Een andere activiteit in het kader van ‘de Gouden weken’ was het geven van complimenten. Ieder kind kreeg een leeg blad op de rug geplakt. Vervolgens mochten de kinderen bij elkaar complimenten op dat blad schrijven. Omdat de kinderen niet direct konden zien wat er geschreven werd en door wie, was dit best een spannende activiteit. Wat een glunderende koppies waren er te zien toen de kinderen uiteindelijk hun blad met complimenten mochten lezen. Niet zo gek, want iedereen wordt toch blij van complimenten?!