April

Donderdag 27 april hebben wij de Koningsspelen gevierd. ‘s Ochtends hebben wij de Koningsspelen geopend met het dansen op ‘Fitlala’. Daarna stonden er allemaal leuke spelletjes en activiteiten op het programma. Ook konden wij lekker limonade en popcorn halen. Na deze ontzettende leuke ochtend staat alweer de meivakantie voor de deur. Wij wensen jullie allemaal een hele leuke vakantie toe!

April

Dinsdag 10 april stond het cultureel uitje voor ons op het programma. Wij mochten met de klas een bezoek brengen aan Science Centre Delft. Samen met een aantal ouders mochten we zelf twee uur lang rondlopen. We hebben niet alleen hele leuke dingen gezien maar ook veel leuke dingen mogen doen. Zo konden we zelf een auto of vliegtuig besturen, zelf gamen in een ‘gameroom’, bouwen met lego, kijken naar een 3D film en nog vele andere dingen. Wat hebben wij het daar leuk gehad!

Maart

Op donderdag 29 maart hebben wij met de klas een gezellig paasontbijt gehad. Na het ontbijten mochten wij met de klas brood gaan bakken. Lekker buiten op het plein rond een vuurkorf.

Maart

Op dinsdag 20 maart kregen wij een leuke les van Eurowijs. Deze les stond net als het project in het teken van geld. In deze les hebben wij geleerd in welke landen er met de euro wordt betaald en hoe deze verschillende euro’s eruit zien. Ook hebben wij geleerd om vals geld te herkennen dit namelijk door, te kijken, te voelen en door te kantelen. En wij hebben het verschil tussen contant betalen en pinnen geleerd.

December

Tijdens het Sinterklaasfeest heeft groep 5B hele mooie surprises gemaakt! Deze moesten, toen ze nog heel waren, natuurlijk eventjes op de foto. Wat een mooie surprises zijn er gemaakt!

Oktober

In de maand oktober was het weer tijd voor de kinderboekenweek! Deze werd in groep 5B feestelijk geopend met een optreden van Bente. Zij speelde het lied ‘Gruwelijk eng’ van kinderen voor kinderen op haar gitaar.  Op woensdag 11 oktober kregen wij een gastles van een mevrouw van de bibliotheek. Zij vertelde ons over allemaal verschillende boeken. Ook mochten wij allemaal leuke opdrachten uitvoeren, zoals het zoeken naar verschillen en het maken van schaduwfiguren.  Wat was dit een leuke les!

September

Op dinsdag 26 september hebben wij een leuke voorstelling in het Spectrum gehad. Deze voorstelling ging over het kinderboek ‘De dans van de drummers’. Naast het bekijken van de voorstelling mochten wij als afsluiting zelf verschillende muziekinstrumenten bespelen. Er mochten zelfs een aantal kinderen het podium op! Al met al een geslaagde voorstelling!

Welkom in groep 5B!
Het nieuwe schooljaar gaat van start. Wij zijn er klaar voor. juf Fabiënne en juf Diane