Welkom op de groepspagina van groep 5a! 

Groep 5a is een hele gezellige, lieve groep en telt 22 leerlingen. De trotse juf van deze groep is juf Anita.

Paasontbijt

Net voor onze welverdiende meivakantie hebben wij met elkaar Pasen gevierd in de vorm van een gezellig Paasontbijt. In de klas waren al diverse lekkere ontbijtartikelen, maar iedereen had ook nog wat extra’s klaargemaakt of meegenomen. We hebben genoten met elkaar! Na het ontbijt gingen we naar buiten om een eigen broodje te bakken boven het vuur.  

Gezellig Paasontbijt met elkaar

Project techniek en wetenschap

Voor ons project hebben wij samengewerkt met studenten van de TU Delft. Zij zijn een dag bij ons op school geweest om ons iets te vertellen over een project waar ze zelf mee bezig zijn, het bouwen van een raket, en ze hebben met onze groep verschillende soorten proefjes gedaan. Tover een regenboog, bouw een supersnel vliegtuig, een proef met bruisende rozijnen en het maken van een frisbee van papier. Verder is Annetta Wittenberg bij ons op bezoek geweest in de klas en heeft zij  d.m.v. een indrukwekkende PowerPoint verteld over haar technische beroep. Ook had zij een robot meegenomen. Wij hebben met de klas wat opdrachtjes geprogrammeerd en de robot dit laten uitvoeren. Geweldige ervaring! 

Samenwerkingsopdracht

Bouw met de Kapla een zo hoog mogelijke, stabiele toren in een kwartier tijd. 

Valentijnsdag

Wij hebben voor papa, mama, of iemand die je lief vindt, een Valentijnsvlinder gemaakt met daarin een lief gedichtje of tekstje. Wij kunnen heel goed knutselen en wij zijn heel creatief. 

Nieuwsbegrip

Tijdens 1 van onze nieuwsbegrip lessen hebben wij van alles geleerd over Rembrandt en de Nachtwacht. Als afsluiting van de les hebben wij geprobeerd de Nachtwacht na te bootsen in levende lijve. Dat viel nog niet mee, maar was wel erg leuk om te doen! 

 

Winterperiode

Wat hebben wij een plezier gehad met elkaar toen we ineens sneeuwballen konden gooien buiten op het schoolplein. Samen met de juf, meester en alle kinderen een aantal super leuke pauzes gehad! 

 

Inmiddels zijn we aangekomen in januari 2019. Van augustus t/m december hebben wij veel van en met elkaar geleerd, leuke activiteiten beleefd zoals de sportdag, kinderboekenweek, groepsdoorbrekende activiteiten, Sinterklaasfeest en kerstfeest met een echt kerstdiner.

Hieronder een korte impressie van onze gezellige afsluiting voor de kerstvakantie. 

Upload Image...