Welkom op de groepspagina van groep 4b!

In groep 4b zitten 25 lieve kinderen. Onze juf is juf Kristie (ma t/m vrij). Op onze groepspagina plaatsen we altijd nieuwtjes en foto’s vanuit de klas. Houd onze pagina daarom goed in de gaten!

De eerste weken van groep 4 zijn voorbij gevlogen en wat wordt er hard gewerkt! Zo hebben we kennisgemaakt met het rekenen op de tablet, zingen we de ei-rap met spelling en hebben we bij taal twintig nieuwe woorden geleerd. 

Ook leren zingen we Engelse liedjes, luisteren we naar Engelse verhalen en spelen we Engelse spelletjes.

Komt u snel weer een kijkje nemen?

Maart / april 2019

In maart en april deden we heel veel leuke activiteiten. Zo bezochten we een tennisclinic, waar we allerlei trucjes leerden. Verder hadden we ook een proefjesmiddag met allerlei leuke, gekke en bijzondere proefjes.

Daarnaast zijn we ook gestart met de methode Blink, waar we van alles leren over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zo hebben we al geleerd over dino’s, het heelal en het bouwen van huizen. In de klas hebben we zelf een huisje gemetseld.

Ook hadden wij op vrijdag 12 april de Koningsspelen, wat een leuke en gezellige dag was met leuke spelletjes.

Wat een gezelligheid!

Februari 2019

In februari deden we een taal- en rekenles in één. Wij leerden bij taal van alles over recepten en (lekkere dingen) koken/bakken. Bij rekenen leerden we over de inhoud (liter). En hoe kun je dit nou beter leren dan tijdens het bakken van koekjes? We bekeken het recept, controleerden of we alle ingrediënten hadden en gingen aan de slag. Natuurlijk moesten we wel de tijd in de gaten houden. Het was een geslaagde (en lekkere!) les.

Ook maakten we in februari een Valentijnskaart voor iemand die we heel erg lief vinden, leerden we Engelse woorden over de winter en leerden we in de klas hoe je een goede boekbespreking kunt geven.

Januari 2019

In januari hebben we (na een welverdiende kerstvakantie!) het taalthema ‘nodig’ afgesloten met een tentoonstelling. De leerlingen van groep 4b maakten een beschrijving van een voor hen onmisbaar voorwerp en presenteerden dit aan groep 6. Best spannend, maar het ging heel erg goed! 

 

Gerelateerde afbeeldingKerst 2018

Op woensdag 19 december hebben wij genoten van een heerlijk kerstdiner met elkaar. Iedereen kwam met mooie kleren naar school en lekkere gerechten. We hebben gezellig gegeten, een modeshow gehouden en gedanst en gezongen. Het was heel erg gezellig!

 

 

Sinterklaas 2018

Op woensdag 28 november kwamen de rommelpieten weer een bezoekje brengen aan O.B.S. Groenehoek en wat hadden zij er een rommeltje van gemaakt! Gelukkig hebben we alles met elkaar snel op kunnen ruimen en de gevonden kruidnootjes heerlijk opgegeten. Ook hebben wij allemaal ons pietendiploma behaald, wat een kanjers!

Op woensdag 5 december was het uiteindelijk zo ver: Sinterklaas kwam een bezoekje brengen aan onze klas. Wij hebben aan Sinterklaas al onze talenten kunnen laten zien. De juf is trots!

Onderzoeken in de herfst

In oktober zijn wij naar buiten gegaan om de natuur te onderzoeken. Wij zijn opzoek gegaan naar dingen die je in de herfst tegenkomt. Wij hebben de mooiste bladeren, kastanjes en zelfs paddenstoelen gevonden. In de klas hebben we het verder onderzocht, nagetekend en gepresenteerd aan elkaar. 

Sportdag 2018

Op woensdag 26 september was het weer zover: de jaarlijkse sportdag bij B.V.C.B! Wat hebben we super dag gehad met leuke sportspelletjes, veel samenwerking, overal gezelligheid en heerlijk weer! 

 

Samenwerken in groep 4b

De eerste weken zijn we druk met elkaar leren kennen. We doen veel kennismakingsspelletjes, maar doen we ook veel activiteiten waarbij je moet samenwerken.

Op de foto’s ziet u ons overleggen hoe we een ei kunnen laten vallen zonder dat het breekt, ons zelfgemaakte Staal-bordspel spelen (waarbij we eerst de spelregels moesten afspreken) en als groep zoveel mogelijk hak-, zing- en luchtwoorden bedenken.

Wij zijn echt kanjers in samenwerken!