Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op de groepspagina van groep 4b!

Op onze groepspagina plaatsen we regelmatig foto’s en nieuws uit de klas. 

In groep 4b zitten lieve 29 kinderen. De juf van groep 4b is juf Kristie (maandag t/m vrijdag).

 

April 2018

Om de paasdagen goed te beginnen, hebben wij in de klas een heerlijk paasontbijt gehad (in pyjama natuurlijk!). Iedereen had wat lekkers meegenomen. Hierna hebben we gezellig paaseieren gezocht.

Ook hebben we in april het taalthema ‘lekker’ afgesloten met een heerlijke pannenkoekenlunch, kwam de brandweer op bezoek, kregen we een lammetje in de klas en deden we een techniekles waar we een toren moesten maken van spaghetti en spekjes (en dit lukte ons!).

Maart 2018

In de klas zijn we druk met race-lezen. Hierbij lezen we samen met een maatje binnen één minuut zoveel mogelijk worden. Eerst stellen we een doel, daarna lezen we de woorden, controleren we of de woorden goed gelezen worden en reflecteren we op ons doel. 

Ook hadden we in maart het schoolproject, die in het thema van geld stond. We kregen bezoek van Mr Cash, die ons leerde wanneer je arm en rijk bent en keken we naar een voorstelling over geld lenen/goed besteden. 

Februari 2018

Wij hebben op Valentijnsdag een kaart voor iemand geschreven die we héél erg lief vinden en deze op de post gedaan. Hierbij leerden we op een goede manier een adres te schrijven, maar ook wat een postcode is, een woonplaats en hoe de post precies werkt. 

Januari 2018

Na een welverdiende kerstvakantie, hebben wij in januari het taalthema ‘nodig’ afgesloten met een tentoonstelling. Bij dit hoofdstuk hebben wij geleerd over onmisbare voorwerpen. Wij hebben dit laten zien aan groep 5b. Goed gedaan, kanjers!

 

 

December 2017

Wat een gezellige maand was december! We vierden eerst op dinsdag 5 december met elkaar het Sinterklaasfeest. Deze dag hebben wij met elkaar kruidnoten gebakken, een quiz gedaan en al onze talenten aan Sinterklaas laten zien, want wat hebben wij veel talent in de klas. Het was een geslaagde en gezellige dag.

Op woensdag 20 december hadden wij met elkaar een geslaagd kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en had erg zijn best gedaan voor heerlijke hapjes en drankjes. 

November 2017
Muziekworkshop
Wij hebben genoten van twee muziekworkshops, georganiseerd door ‘Het Muziekpand’. Bij de eerste workshop (proeven aan snaren) leerden wij de gitaar kennen en de verschillende onderdelen. In groepjes speelden we een lied met elkaar. Bij de tweede workshop (body percussion) leerden we hoe we geluiden en muziek kunnen maken zonder instrumenten te gebruiken. Door te klappen, stampen, schuiven en knippen met de vingers maakten wij muziek. 
 
Met elkaar oefenen op een gitaar!


Zelf een ritme bedenken zonder instrumenten. 

Techniek
In de klas moesten wij samenwerken bij een techniekopdracht. De opdracht was om een ei te laten vallen van een hoogte, zonder dat het breekt. In groepjes moest eerst een plan worden gemaakt, waarbij bedacht moest worden welke materialen er nodig zijn. Veel samenwerken en overleg voeren met elkaar. Goed gedaan!
 
Samenwerken, overleggen en het plan uitvoeren. 

Oktober 2017
Herfstwandeling
Op vrijdag 27 oktober gingen wij naar het Balijbos om een herfstwandeling in de natuur te maken. In de klas hadden wij al veel geleerd over de de herfst en alles wat bij dit seizoen hoort, nu gingen we het zelf ontdekken in het bos! We zagen verschillende kleine insecten, vonden bijzondere herfstbladeren en zagen zelfs een regenboog. Het weer paste echt bij de herfst met af en toe een bui, maar ondanks dat hebben we een gezellige en leerzame ochtend gehad. 

 
Verschillende insecten ontdekken onder de boomstam en een regenboog zien!

Kinderboekenweek


Dit zijn wij bij de afsluiting van de Kinderboekenweek. Gruwelijk eng hè?!

Op donderdag 12 oktober hebben we met elkaar de Kinderboekenweek afgesloten. In de klas hebben wij met elkaar gepraat over onze lievelingsboeken. Met elkaar hebben we een boeken top 3 gemaakt. De gekozen boeken worden aangeschaft, zodat wij de deze in de klas kunnen lezen. 

 
 
Bij de afsluiting heeft groep 4 ook een verhaal voorgelezen aan groep 3!

Kinderboekenmuseum
Op woensdag 4 oktober startte de Kinderboekenweek. Om dit extra feestelijk te openen, hebben wij een een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Dit jaar stond de Kinderboekenweek in het thema van griezelen: gruwelijk eng. In het Kinderboekenmuseum hebben we de tentoonstelling en workshop ‘Op reis door de Papiria’ gevolgd. Bedankt voor dit leuke en leerzame bezoek!

  
Een griezelig toverdrankje bedenken en een ‘verhaalpersoon’ ontwerpen.

September 2017
De eerste weken van groep 4 zijn voorbij gevlogen. Wij zijn gewend aan de methodes die we gebruiken in groep 4, zoals het rekenen op de tablet en STAAL voor spelling en taal. We hebben zelfs de eerste toetsen al gehad!  
We leren elkaar steeds beter kennen. Wat is het gezellig in de klas en wat wordt er hard gewerkt!

Tutorlezen
In september zijn wij gestart met het tutor lezen met groep 6. Iedere leerling uit groep 4 leest samen met een maatje uit groep 6. We lezen voor aan elkaar, met elkaar en oefenen met rijtjes lezen. Zo leren wij van en met elkaar! 

 

Samen met je tutor een boek lezen. Er wordt aan elkaar voorgelezen of samen gelezen. Leuk en leerzaam!

Wandeling door de wijk
Met taal leren wij nu in groep 4 dat er verschillende soorten straatnamen zijn en dat deze straatnamen op verschillende woorden kunnen eindigen, zoals -pad, -straat en -laan. Wij zijn daarna zelf op zoek gegaan in de wijk naar bijzondere straatnamen en hoe je een straat kunt herkennen. 

 
 
Hier ziet u ons opzoek naar de straatnamen in de wijk. Samen hebben wij de namen gelezen en bedacht of wij sommige woorden in de naam herkenden uit het taalboek. 

Augustus 2017
We zijn weer begonnen aan een nieuw schooljaar in groep 4b! Het was best even wennen aan de nieuwe methodes, maar wat gaat dit goed! Zo leren we in de klas taal en spelling aan de hand van de methode ‘STAAL’. Rekenen doen wij vanaf dit schooljaar op de tablet. Na de uitleg van de juf, wordt de verwerking op de tablet gemaakt. Lezen leren wij met de methode ‘Estafette’. 
Verder leren we ook veel Engels, want wij zijn een Engels Plus klas. Spelenderwijs leren wij de Engelse taal kennen.

 
Wij rekenen op de tablet! Ook leren we hoe lang een meter is. Hoe lang is ons klaslokaal eigenlijk?

 
Bij de taalmethode ‘STAAL’ werken we regelmatig samen om de woorden van de week te oefenen.

  
Voorlezen op de voorleesstoel bij de methode ‘Estafette’. Best spannend, maar wat doet groep 4b dit goed!


Ook bij Estafette wordt regelmatig samengewerkt. Zo helpen we elkaar met woorden lezen!

Komt u snel weer kijken?