Welkom op de website van groep 4a!

In groep 4a zitten 18 leerlingen. De leerkrachten zijn juf Joyce (ma-wo-do-vr) en meester Gijs (di). Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit onze groep, en plaatsen wij leuke berichtjes en foto’s. Houd de pagina dus goed in de gaten! 🙂

Mindmappen

Bij de start van een nieuw thema, onderwerp of lesinhoud is het interessant om de kinderen een mindmap te laten maken. Welke gedachten hebben de kinderen bij het onderwerp? Welke sub-onderwerpen horen hierbij? Wat weet je al? De kinderen van groep 4a maakten in tweetallen een mindmap n.a.v. het thema ‘wetenschap en techniek’.

Opening schoolproject techniek en wetenschap

Wat was het een geslaagde opening van ons schoolproject over techniek en wetenschap! De opening werd georganiseerd door ‘Mad Science’. De kinderen hebben geleerd over CO2 en wat deze stof kan doen. De komende weken gaan wij in de klassen verder met ontdekken van techniek en wetenschap, doen wij proefjes en worden er gastlessen verzorgd.

Tennisclinic

Vandaag mochten wij met de groepen 3 en 4 een proefles tennissen bij de tennisclub in Bergschenhoek. Het was een sportieve ochtend en de zon brak zo nu en dan nog even door ook! Groep 4a heeft zeker talent voor tennis!

Herfstwandeling

Vandaag hebben we een heerlijke zonnige herfstwandeling in het Balijbos in Zoetermeer gemaakt. Het was een prachtige herfstdag. De kinderen gingen in groepjes het bos door wandelen en konden onderweg verschillende opdrachten doen: de omtrek van een boom meten, boompje verwisselen (tikspel), herfstschatten verzamelen etc. Een groepje van onze klas heeft van alle gevonden herfstmaterialen een prachtig herfstschilderij gemaakt. Zie onderstaande foto van hun mooie resultaat.