Groep 4/5A

Welkom op de groepspagina van groep 4/5A

Super leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina!

Groep 4/5A krijgt dit jaar les van meester Dylan (ma – vr) & meester Gijs (ma, di & do).

Het hele jaar door zullen we hier updates, leuke verhaaltjes, foto’s en andere dingen plaatsen die op dat moment spelen in de klas.

Veel kijk- en leesplezier!

Taal Samenwerken:

De kinderen van groep 4 hebben de eerste taalles van het nieuwe blok van thema “Klein” gehad. Tijdens deze les moesten ze aan elkaar een beestje van het bronnenboek omschrijven, de ander moest raden om welk beestje dit ging.

Hiervoor moesten ze natuurlijk duidelijk voorwerpen, of in dit geval beestjes kunnen omschrijven. Denk hierbij aan of het dier vleugeltjes heeft, de vorm van het lijf, kleur of bijvoorbeeld voelsprieten.

Ze hebben super samengewerkt zoals te zien is op de foto’s!

Herfstwandeling:

We hebben vandaag een super toffe herfstwandeling gehad, het weer zat mee en we hebben (gelukkig) kunnen genieten van een heerlijk zonnetje.

De kinderen liepen in groepjes door het Balijbos onder begeleiding van ouders. In het bos zijn sommige groepjes zelfs “off road” gegaan. Ook was er tussendoor nog tijd voor een spelletje.

Wij hebben het erg naar ons zin gehad!

Dit had nooit kunnen lukken zonder de hulp en inzet van de hulpouders, bedankt!

Kinderboekenweek:

Deze hele week staat in het thema van de kinderboekenweek. Ieder jaar is er een thema, dit jaar was dit reizen.

We kregen een gastles van de bibliotheek, tijdens deze les was er veel afwisseling tussen voorlezen, informatie en leuke “doe opdrachten”.

Om de kinderboekenweek te introduceren hebben de kinderen gekeken naar een voorstelling over de Alien Pripiditutuut.

Ook was er woensdag een heuse boekenmarkt, alle kinderen konden hiervoor een boek van thuis meenemen om op de boekenmarkt te ruilen voor een ander boek.