Welkom op de groepspagina van groep 3b!

Onze groep bestaat uit 25 hele lieve kinderen, die enorm veel zin hebben om veel nieuwe dingen te leren.

Juf Lourette is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Lenja er.

Houd onze pagina goed in de gaten, we zullen er regelmatig iets op plaatsen! Alle berichten staan in chronologische volgorde, even naar beneden scrollen voor het laatste nieuws!

September 2018

We hebben kern start van Veilig Leren Lezen afgesloten en de kinderen hebben laten zien wat ze allemaal al op de letterdoos kunnen neerleggen. Dieren zijn favoriet!

Oktober 2018

De Kinderboekenweek met als thema “Vriendschap” is voorbij, we hebben mooie armbandjes gemaakt en vooral veel gelezen!

Nu verheugen we ons op de herfstwandeling op 2 november!

November 2018

We hebben heerlijk in het Balijbos gewandeld met een zonnetje en de mooiste schatten van de natuur meegenomen!

Op 20 november hebben we een voorstelling gezien in de Driesprong: Sinterklaas liet een pakje bezorgen bij Nina en Charlotte, Nikki, Robine en Ninthe mochten meespelen.

December 2018

Wat hebben we genoten van alle feestelijkheden in deze maand: kruidnootjes maken, het bezoek van Sint aan onze groep, daarna het groepsdoorbrekend knutselen voor kerst, ons optreden voor ouders waarin we “snowflake” met instrumentjes deden, Charlotte, Samar en Rick voorlazen en we daarna ook nog “niets is cooler dan kerstmis” zongen, en niet te vergeten ons kerstdiner waarbij we heerlijke gerechtjes aten en een modeshow liepen.

We genieten daarom extra van onze welverdiende vakantie!

Januari 2019

Een heel nieuw jaar ligt voor ons, waarin we nog meer nieuwe dingen gaan leren!

Februari 2019

Wat waren we trots toen we ons eerste rapport in groep 3 kregen! Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en hard gewerkt!

Wat een kanjers zitten er in onze groep!

Op Valentijnsdag lag er op elk tafeltje een mooie roos…die was van de juf voor de kinderen! Aan het eind van de dag maakte iedereen een kaartje bij de roos en mocht je hem aan iemand anders geven: dat kon papa of mama zijn, maar ook een klasgenootje.

Maart 2019

Wat een leuke tennnisclinic hebben we mee mogen maken bij tennisvereniging Triomf! De kinderen hebben allemaal heel sportief eerst een warming up gedaan en daarna geleerd hoe ze met het racket de tennisbal terug konden slaan over het net.
Na afloop dronken we een bekertje siroop en wilde iedereen wel op tennisles!

Ons project “Techniek en wetenschap” is in volle gang: we hebben in de klas al met de zenuwspiraal gewerkt, we hebben gebouwd met wasknijpers en ijsstokjes, een knikkerbaan gemaakt en met spekjes en spaghetti geknutseld. Onze suikerhuisjes zijn goed gelukt en ons uitstapje naar de Ontdekhoek was helemaal geweldig!
In de klas hebben we een gastles gekregen over luchtvaart en nu staan er ook nog proefjes doen op het programma!

Wat leren we veel deze weken!

Sven als assistent van professor Rookpluim!

Quint was proefkonijn…..

Een suikerhuisje maken door samen te werken.

In de Ontdekhoek je bootje maken en laten varen, hoe leuk is dat!

Schrijven met een ganzenveer….

April 2019

Op 12 april was het Koningsdag en ook onze groep heeft meegedaan en veel plezier gemaakt!

Letterfeest

Wat hebben we een plezier gehad bij het letterfeest! De speurtocht was een succes en we hebben gesmuld van de letterkoekjes. Alle ouders hebben genoten van ons lied op de melodie van do-re-mi. We namen ons diploma in ontvangst met een prachtig geslaagd-hoedje.