Welkom op de groepspagina van groep 3b!

Leuk dat u een kijkje neemt op onze pagina!
Hier leest u iedere maand wat er allemaal in onze klas gebeurt, het meest recente staat bovenaan.

De klas bestaat uit 24 kinderen en 2 juffen.
Juf Lourette is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Sanne is er op donderdag en vrijdag.

Hier ziet u ons! We hebben net een Kanjertraining gedaan, dat was heel leerzaam en gezellig!
Alleen Owen was ziek, die staat er dus niet op, maar……kijk bij de sportdagfoto’s en dan zie je hem toch!

April 2018

Deze maand zijn we heel hard aan het werk: we hebben de lentesignalering afgerond en wat zijn we trots op alles wat we inmiddels al kunnen lezen!
Ook met rekenen maken we nu al sommen tot 60 en leren we met geld hoeveel we terug krijgen in de winkel…goed opletten dus!

We zijn ook al begonnen met het cadeautje voor Moederdag maar daar verklappen we niks over.
En we verheugen ons op de Koningsspelen op donderdag 26 april!

Maart 2018

Van 12- 16 maart werken we aan het project : “De week van het geld”, waarbij we bij de opening door de wethouder en Mr.Cash een lied zongen (Geld, geld, bakken met geld van Ernst en Bobbie) en Mr Cash ook nog even in de klas kwam.
We hebben geleerd hoe geld gemaakt wordt en hoe munten “geslagen ” worden. Ook maakten we ons eigen Groenehoek geld: wie heeft het meest originele geld ontworpen en wint een prijsje?
Een voorstelling in de Driesprong over geld leerde ons het belang van sparen! Suze mocht zelfs even het podium op komen om te vertellen over haar klusjes en wat ze met het gespaarde geld gaat doen.

Februari 2018

Op 20 februari zijn we met de hele klas naar Rotterdam Airport geweest in het kader van ons culturele uitje. Wat hebben we veel gezien en geleerd: met behulp van een speurtocht en allerlei opdrachten weten we nu heel veel meer over het reilen en zeilen op een luchthaven!

Januari 2018

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen met het letterfeest!
Om te vieren dat we alle letters hebben geleerd en het letterbord dus nu vol is,
hebben we met z’n allen geproost op de letters en mochten de kinderen met manna letters leggen
(en daarna natuurlijk lekker opeten).
We zijn heel erg trots op hoeveel we al hebben geleerd dit jaar!
Hieronder ziet u ons bij het letterfeest.

December 2017

Een feestelijke maand begint met…..kruidnootjes maken met behulp van drie ouders. Lekker dat ze waren!
Sint kwam natuurlijk nog in de klas, dat was spannend…we deden deze dag een circuit,
waarbij we in groepjes vragen beantwoordden bij het verjaardagsspel, sjoelden,
pietenganzenbord deden en een boekenlegger maakten.

Lezen speelt een grote rol in groep 3, dus doen we zoveel mogelijk aan leesbeleving en leesmotivatie:

November 2017

We hebben een spetterend optreden in de Driesprong gedaan, waarbij we naast de dans rondom de ketel met de zes heksen, de skeleton dance en het grote groene griezelmonster ook lieten horen hoe goed we al kunnen lezen na 10 weken!

Oktober 2017

Vrijdag 27 oktober was het weer zover, de herfstwandeling! Wat een heerlijke ochtend hebben we gehad, die paar (stort)buitjes konden de pret niet drukken. Hulpouders, nogmaals bedankt voor het rijden en meelopen!

De techniekdozen die school heeft zijn erg leuk! De kinderen leren er van alles door, per doos is er een ander onderwerp, met instructies en plaatjes erbij. Hieronder ziet u hoe de kinderen met stokjes en stof een tent hebben gemaakt.

We werken veel samen, zoals met de klikklakboekjes: de kinderen maken een woord, lopen rond op de muziek en wanneer de muziek stopt, laat je je woord lezen aan het kind waar je dichtbij staat. Natuurlijk lees je ook zijn of haar woord en maak je daarna een ander woord, waarna de oefening weer opnieuw begint.
Florian en Saar en Anne en Alisha zijn hier druk mee bezig!

Op 4 oktober was het naast Dierendag (de knuffels werden bewonderd en we deden een spel met de dieren) ook de start van de Kinderboekenweek, met als thema “Gruwelijk eng”.  In de gang hingen de foto’s van de juffen, bewerkt tot gruwelijk enge foto’s….. Wie was nu wie??? Dat hebben we met de hele groep ontdekt…
Na de opening met het dansje bekeken we elkaars lievelingsboeken en gaan we de komende dagen een top drie maken van de meest populaire boeken. Die mogen we dan aanschaffen voor onze groep!

Sportdag 6 september 2017

Hoewel de ochtend regenachtig begon, klaarde het op toen de kinderen het veld op kwamen. Dat kan geen toeval zijn! Na de warming up en het zingen voor de jarige Madelief gingen de groepjes onder leiding van een aantal ouders naar de spelletjes en werd het een sportieve, gezellige ochtend die we afsloten met een ijsje en een vaantje.

September 2017

Na drie weken in groep 3 kunnen de juffen wel zeggen dat we een hele gezellige groep hebben! De kinderen werken hard en laten een goede werkhouding zien. We merken ook enthousiasme tijdens de vele activiteiten die we inmiddels al gedaan hebben: met water spelen toen het erg warm was, pret tijdens de gymles en ook tijdens het circuit.
Kern start van Veilig Leren Lezen is afgerond en we beginnen met kern 1, een verhaal over dieren! Schrijven kunnen we ook al heel goed: schrijfoefeningen doen we en ook cijfers maken we, natuurlijk in de juiste schrijfhouding.
Bij rekenen tellen we hoeveelheden en koppelen we ze aan de cijfersymbolen, maar oefenen we ook op een speelse manier door met de bal te gooien en het buurgetal te noemen.