Voorlezen

Dagelijks lezen de juffen voor in de klas, zowel in het Nederlands als Engels. Nu kunnen ze dat natuurlijk prima, maar waarom zouden de kinderen dat niet ook zelf kunnen? Op onze eigen voorleesstoel laten we geregeld horen hoe goed we al kunnen voorlezen uit ons favoriete leesboek.

Coöperatief werken

Naast het werken in onze schriften en op de computer, proberen wij ook regelmatig andere werkvormen toe te passen tijdens de lessen. Onlangs hebben wij geoefend met het betalen tijdens een zogenaamde rommelmarkt voor Koningsdag, hebben we wandel/wissel uit gedaan om zo te oefenen met de honderdketting en deden we diverse estafettes. Door middel van estafettes oefenden wij met de verschillende spellingscategorieën ‘ng’, ‘eer/oor/eur’, ‘sch’ en ‘aai/ooi/oei’. Welk team kan zoveel mogelijk woorden verzinnen bij deze categorieën? Ook plaatsten we getallen zo snel mogelijk op de juiste plek op de getallenlijn. Het doel hiervan is om iedereen zo actief aan het leren te krijgen.

Schoolreis: Archeon

De bestemming voor onze schoolreis dit jaar was het Archeon in Alphen aan de Rijn. Door middel van diverse activiteiten waanden we ons in de tijd van de Middeleeuwen, de Prehistorie en de Romeinen. We hebben o.a. gevaren in boomstamkano’s, bakten ons eigen brood, woonden een riddergevecht bij en oefenden met boogschieten. Het was een geslaagde dag! Heidy, Viviën en Petra; bedankt voor jullie hulp!

Presentaties

In groep 3 hebben wij het er maar druk mee: we houden presentaties over ons favoriete onderwerp. We leren zo samen een hoop; presenteren, feedback geven én ontvangen en vragen stellen. Wat een hoop interessante presentaties zijn er al geweest! Lizze en Ruben leerden ons ‘de bananenschil’ van Judo en Amy showde hoe een infuus aangelegd is. Ook weten we nu veel over haaien, giraffen, uilen, konijn Flub, leeuwen, paarden en over Freek Vonk!

Koningsspelen

Uiteraard namen wij op school ook deel aan de Koningsspelen. Een dag vol met leuke oud Hollandsche spelletjes; o.a. touwtrekken, spijkerpoepen, steltlopen, skippyballenrace en twister. Ook het springkussen en de popcornkraam waren een groot succes!

Letterfeestje

Na kern 6 hebben de kinderen met alle letters kennis gemaakt. Dat hebben we gevierd met een echt letterfeestje. De kinderen hebben bingokaarten gemaakt en bingo gespeeld, letterkoekjes gegeten en letterlimonade gedronken en in groepjes letters uitgebeeld. Het was een gezellig feestje!

Kijk en doe dag bij de gymles van juf Monique. Juf Monique had allerlei leuke activiteiten klaar gelegd zoals touw klimmen, balspellen en radslag oefenen. De ouders mochten ook mee doen en de meeste waren erg fanatiek!