Groep 1/2C

Welcome to the page of group 1/2c / Welkom op de pagina van groep 1/2c!

In augustus en september stond in onze klas het thema winkel centraal. De leefhoek was omgetoverd tot een heuse winkel, met een kassa, winkelmandjes en talloze door de kinderen verzamelde doosjes en lege verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. De kinderen hebben met veel plezier in de winkel gespeeld. Ook hebben de kleuters veel reken- taal en knutselactiviteiten verricht rondom dit thema. Zoals onder andere: het stempelen van boodschappenlijstjes, reclameposters maken met behulp van de reclamefolders, een parkeergarage van blokken bouwen en met klei producten uit de supermarkt maken.

Eind september stond de ‘Week tegen pesten’ centraal. In de klas is hier aandacht aan besteed door middel van boeken, sociale vaardigheidslesjes, kringgesprekken en (knutsel)activiteiten. Zo willen wij het fijn met elkaar omgaan in de klas stimuleren. Uiteraard worden de kinderen het hele jaar door gestimuleerd op een prettige manier met elkaar om te gaan. Zo is een belangrijke regel in onze klas: We willen elkaar geen pijn doen, maar als het toch gebeurt dan helpen we elkaar.

In oktober is aandacht geschonken aan de Kinderboekenweek “en toen?”. In onze klas zijn we dieper ingegaan op het sub-thema “ridders”. De kinderen hebben het lied “Ridder Martijn en ridder Koen geleerd”. Dit was een groot succes. Tijdens het buiten spelen en zelfstandig werken begon een aantal kinderen dit lied zelfs meerdere malen spontaan te zingen. Ook hebben de kinderen een ridder en een kasteel van papier geknutseld. Uiteraard hebben de juffen tijdens de Kinderboekenweek ook extra veel voorgelezen.

In oktober zijn wij gestart met het thema herfst. In de weektaak zijn diverse activiteiten opgenomen die met dit thema te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld: telactiviteiten met kastanjes, een herfstmemory en een paraplu knutselen. Ook hebben we nieuwe woordjes geleerd, zoals: najaar, bewolkt en de mist. In de klas hebben we een mooie herfsttafel ingericht, met alle gevonden herfstschatten van de kinderen erop. Wat kunnen onze kinderen goed herfstspullen verzamelen!