Welkom op de groepspagina van groep 1/2C! / Welcome to the page of group 1/2C!

In groep 1/2c zitten momenteel 29 leerlingen. Groep 1/2c heeft 2 juffen: juf Ria is er van maandag t/m woensdag, juf Louise is er op donderdag en vrijdag.

In de klas hebben wij het erg gezellig met elkaar. We oefenen in de kring samen met Raai de Kraai (methode Kleuterplein) met taal en rekenen, we werken aan de weektaak, spelen in de hoeken, we zingen, dansen, gymmen en natuurlijk spelen we ook lekker veel buiten. Daarnaast leren wij om leuk met elkaar om te gaan, dit oefenen wij met behulp van de Kanjertraining. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels.

Door het bekijken van de groepspagina hopen we u een kijkje te geven in het reilen en zeilen bij ons in de groep.

De meest recente informatie staat bovenaan.

Sinterklaas

Uiteraard zijn wij ook volop in de Sinterklaassfeer! We volgen het Sinterklaasjournaal op de voet en sparen zodoende ook de pietenplaatjes in de klas. Een aantal kinderen lukt het al de woordjes te lezen, knap hoor!

Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruid- en pepernoten. Het verschil kennen wij maar al te goed! We hebben in de klas zelfs onze eigen kruidnootjes gemaakt! Het afmeten van alle ingrediënten deden we met behulp van een keukenweegschaal. Toen het deeg eenmaal af was (en we dit even geproefd hadden!) hebben we er mooie bolletjes van gemaakt. (Groot)moeders hebben er hierna voor gezorgd dat de kruidnootjes afgebakken werden in de oven. Wij hebben ze vervolgens eerlijk verdeeld en in de doosjes gestopt die we zelf gemaakt hadden. Geweldig om te zien dat de kinderen elkaar hierbij ontzettend goed geholpen hebben! Meesters- en juffen in de dop!

Sportdag

Ook dit jaar hebben wij weer genoten van een gezellige sportdag bij B.V.C.B. Van een sjaaltjesrace en lintjestikkertje tot een puzzelestafette en ezeltje klik; het was een sportieve dag! Alle hulp(groot)ouders; bedankt!