Welkom op de groepspagina van groep 1/2C!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina! In groep 1/2c zitten 26 kinderen. De leerkrachten zijn juf Ivonne op maandag/dinsdag/woensdag en juf Sanne op donderdag/vrijdag. Op deze website plaatsen wij regelmatig leuke foto’s en berichten uit onze groep. Kom u daarom snel weer kijken?

Iedere week zijn wij druk met het spelen in de verschillende hoeken, werken aan onze weektaak, buitenspelen, klimmen en klauteren in de speelzaal. Door het lezen van Engelse prentenboeken, het zingen van Engelse liedjes en het spelen van diverse Engelse spelletjes leren wij spelenderwijs de Engelse taal kennen. Ook doen we veel activiteiten met Raai de Kraai. Samen oefenen we bijvoorbeeld met taal en rekenen. Raai hoort bij de methode Kleuterplein. Door middel van de Kanjertraining leren wij hoe we met elkaar omgaan. Tot slot genieten wij natuurlijk van activiteiten als de sportdag, het vieren van Sinterklaas, het schoolreisje en de de Koningsspelen.

Veel kijkplezier!

februari & maart

Kinderboekenmuseum

Donderdag 15 maart gingen wij naar het kinderboekenmuseum. We ontdekten de wereld van Kikker en zijn vriendjes. We hebben het over verschillende emoties gehad en er waren allerlei activiteiten te doen. Wat een feest!

Thema familie

In de klas zijn we druk bezig met ons thema over familie. Veel kinderen hebben familiefoto’s meegenomen en daarover verteld. We hebben gesproken over verschillende familiegebeurtenissen. Ook hebben we geoefend met de begrippen oud en jong. In de speelhoek is het iedere dag feest, want daar wordt een familiefeest gevierd. We mogen zelfs opa’s en oma’s in onze klas ontvangen die ons een voorwerp komen laten zien of iets vertellen over vroeger. Wat is dat leuk en bijzonder!

Project

In de week van 12 t/m 16 maart werken wij met de hele school aan een project: wanneer ben je rijk? De projectweek loopt gelijk met de week van het geld. Op maandag starten wij het project met een gezamenlijke opening aan de Stampioendreef. Ook komt deze dag Mister Cash bij ons in de klas met zijn vrienden Berry en Barry. Ze vertellen over geld en over sparen. Gedurende de week doen we verschillende activiteiten rondom geld. We krijgen 2 boekjes van de gemeente waar we in de klas met veel plezier uit lezen! Verder ontwerpen de kinderen hun eigen geld. Op vrijdag wordt er een winnaar gekozen.

december

Ter afsluiting van de gezellige decembermaand hadden we een kerstdiner in de klas. Alle kinderen waren prachtig aangekleed, de klas was omgetoverd tot chic restaurant en er waren heerlijke hapje!

We hebben heerlijk geknutseld voor de kerstmarkt. Dit deden we groepsdoorbrekend, samen met groep 1/2B. Er werden prachtige kerstkaarten en kerstkransen geknutseld voor de kerstmarkt. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Ambulance Wens.