Welkom op de groepspagina van groep 1/2C!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina! In groep 1/2c zitten 25 kinderen. De leerkrachten zijn juf Ivonne op maandag/dinsdag/woensdag en juf Sanne op donderdag/vrijdag. Op deze website plaatsen wij regelmatig leuke foto’s en berichten uit onze groep. Kom u daarom snel weer kijken?

Iedere week zijn wij druk met het spelen in de verschillende hoeken, werken aan onze weektaak, buitenspelen, klimmen en klauteren in de speelzaal. Door het lezen van Engelse prentenboeken, het zingen van Engelse liedjes en het spelen van diverse Engelse spelletjes leren wij spelenderwijs de Engelse taal kennen. Ook doen we veel activiteiten met Raai de Kraai. Samen oefenen we bijvoorbeeld met taal en rekenen. Raai hoort bij de methode Kleuterplein. Door middel van de Kanjertraining leren wij hoe we met elkaar omgaan. Tot slot genieten wij natuurlijk van activiteiten als de sportdag, het vieren van Sinterklaas, het schoolreisje en de de Koningsspelen.

Veel kijkplezier!

Schoolreis

Dinsdag 22 mei was het tijd voor de jaarlijkse schoolreis. Wat hadden we er zin in! Met bussen reden we naar diergaarde Blijdorp, wat al een feest opzich is. Eenmaal daar verkenden we in groepjes het park. We hebben heel veel dieren gezien en aan het eind van de dag genoten we nog van een ijsje. Uitgeput gingen alle kinderen de bussen weer in. Een geslaagde dag!

Voorstelling ‘opgeruimd staat netjes’

Woensdag 23 mei mochten wij naar een voorstelling van de muzische vorming. In het bos werd een verjaardagsfeest georganiseerd, maar eerst moest er netjes opgeruimd worden. De kinderen mochten hierbij helpen. We leerden over afval sorteren en recyclen. Leuk en ook nog leerzaam dus!

april

Koningsspelen

Pasen

Ook in de klas vieren wij Pasen. De kinderen mogen donderdagochtend in hun pyjama naar school komen en smullen van een uitgebreid paasontbijt. Daarna gaan we op pad naar de paashaas, die is al zijn paaseieren kwijt en wij mogen helpen. Zoeken maar! Alle eieren komen weer terug bij de paashaas. Tayssir vindt zelfs het gouden ei een krijgt daar een prijs voor!

Thema machines

In april werken wij over machines. We bekijken hoe een fiets werkt, we rekenen met schroeven en we leren veel over verschillend gereedschap. Ook bestuderen we apparaten in de uitvindershoek. Om het thema af te sluiten nemen we een kijkje op de bouwplaats!

februari & maart

Kinderboekenmuseum

Donderdag 15 maart gingen wij naar het kinderboekenmuseum. We ontdekten de wereld van Kikker en zijn vriendjes. We hebben het over verschillende emoties gehad en er waren allerlei activiteiten te doen. Wat een feest!

Thema familie

In de klas zijn we druk bezig met ons thema over familie. Veel kinderen hebben familiefoto’s meegenomen en daarover verteld. We hebben gesproken over verschillende familiegebeurtenissen. Ook hebben we geoefend met de begrippen oud en jong. In de speelhoek is het iedere dag feest, want daar wordt een familiefeest gevierd. We mogen zelfs opa’s en oma’s in onze klas ontvangen die ons een voorwerp komen laten zien of iets vertellen over vroeger. Wat is dat leuk en bijzonder!

Project

In de week van 12 t/m 16 maart werken wij met de hele school aan een project: wanneer ben je rijk? De projectweek loopt gelijk met de week van het geld. Op maandag starten wij het project met een gezamenlijke opening aan de Stampioendreef. Ook komt deze dag Mister Cash bij ons in de klas met zijn vrienden Berry en Barry. Ze vertellen over geld en over sparen. Gedurende de week doen we verschillende activiteiten rondom geld. We krijgen 2 boekjes van de gemeente waar we in de klas met veel plezier uit lezen! Verder ontwerpen de kinderen hun eigen geld. Op vrijdag wordt er een winnaar gekozen.

december

Ter afsluiting van de gezellige decembermaand hadden we een kerstdiner in de klas. Alle kinderen waren prachtig aangekleed, de klas was omgetoverd tot chic restaurant en er waren heerlijke hapje!

We hebben heerlijk geknutseld voor de kerstmarkt. Dit deden we groepsdoorbrekend, samen met groep 1/2B. Er werden prachtige kerstkaarten en kerstkransen geknutseld voor de kerstmarkt. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Ambulance Wens.