Welkom op de groepspagina van groep 1/2C! / Welcome to the page of group 1/2C!

In groep 1/2c zitten momenteel 30 leerlingen. Groep 1/2c heeft 2 juffen: juf Louise is er maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Marlène is er op woensdag.

In de klas hebben wij het erg gezellig met elkaar. We oefenen in de kring samen met Raai de Kraai (methode Kleuterplein) met taal en rekenen, we werken aan de weektaak, spelen in de hoeken, we zingen, dansen, gymmen en natuurlijk spelen we ook lekker veel buiten. Daarnaast leren wij om leuk met elkaar om te gaan, dit oefenen wij met behulp van de Kanjertraining. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels.

Door het bekijken van de groepspagina hopen we u een kijkje te geven in het reilen en zeilen bij ons in de groep.

De meest recente informatie staat bovenaan.

Maart: schoolproject Wetenschap en Techniek

Maandag 11 maart is ons schoolproject feestelijk geopend. Het thema dit jaar is ‘Wetenschap en techniek’. Het project is gestart met een show door Mad Science. Professor Roman Rookpluim liet ons kennismaken met droogijs en H2O. Inmiddels hebben we zelf ook verschillende dingen bedachten die we willen onderzoeken; zo willen we weten hoe het komt dat allebei je ogen dezelfde kant op kijken, willen we leren letters te timmeren met hout en spijkers en gaan we leren schrijven met citroensap. Kortom; we hebben een hoop te doen! We sluiten ons schoolproject weer af op donderdag 21 maart.

Januari / Februari: thema: museum

In onze methode Kleuterplein 2 staat deze periode het thema ‘het museum’ centraal. We hebben uiteraard ons eigen museum gemaakt in de klas waar we toegangskaartjes verkopen en waar de mooiste kunstwerken te bekijken zijn.

Ook hebben we geleerd hoe je kleuren mengt en kennen we het verschil tussen horizontale, verticale en diagonale lijnen. We zijn expert op het gebied van de kunstwerken van Piet Mondriaan, Vincent van Gogh en Rembrandt. Vraag ons iets over de Nachtwacht, het Melkmeisje en de Zonnebloemen en wij kunnen er alles over vertellen.

Tijdens de afsluiting van het thema mochten alle ouders, opa’s, oma’s en broers en zussen een kijkje komen nemen in ons eigen museum. Nadat we het museum feestelijk openden met een lied en het ‘doorknippen’ van een lint stelden we onze eigengemaakte kunst tentoon. De kunstwerken van Kandinsky, schilderijen gemaakt met behulp van schilderstape en knikkers en de mooiste kleiwerken waren voor iedereen te bewonderen.

November / December: Sinterklaas

Uiteraard zijn wij ook volop in de Sinterklaassfeer! We volgen het Sinterklaasjournaal op de voet en sparen zodoende ook de pietenplaatjes in de klas. Een aantal kinderen lukt het al de woordjes te lezen, knap hoor!

Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruid- en pepernoten. Het verschil kennen wij maar al te goed! We hebben in de klas zelfs onze eigen kruidnootjes gemaakt! Het afmeten van alle ingrediënten deden we met behulp van een keukenweegschaal. Toen het deeg eenmaal af was (en we dit even geproefd hadden!) hebben we er mooie bolletjes van gemaakt. (Groot)moeders hebben er hierna voor gezorgd dat de kruidnootjes afgebakken werden in de oven. Wij hebben ze vervolgens eerlijk verdeeld en in de doosjes gestopt die we zelf gemaakt hadden. Geweldig om te zien dat de kinderen elkaar hierbij ontzettend goed geholpen hebben! Meesters- en juffen in de dop!