Welcome to the page of group 1/2b! / Welkom op de groepspagina van groep 1/2b!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina! In groep 1/2b zitten 30 kinderen. De leerkracht is juf Demi. Juf Demi is er de hele week. Op deze website plaatsen wij regelmatig leuke foto’s en/of nieuwtjes uit onze groep. Kom daarom regelmatig op deze pagina kijken!

In de klas zijn wij druk met het spelen in de hoeken (o.a. speelhoek, leeshoek, computerhoek), werken aan onze weektaak, spelen we lekker veel buiten, klimmen en klauteren we heel wat af in de speelzaal én doen wij Engels. Door het lezen van prentenboeken, het zingen van liedjes en het spelen van diverse Engelse spelletjes leren wij spelenderwijs de Engelse taal kennen. Daarnaast oefenen wij het leuk met elkaar omgaan en doen wij diverse activiteiten met Raai de Kraai. Raai hoort bij de methode Kleuterplein.

Kerst

Samen hebben wij de kerstboom versierd met onze eigen kerstballen. In de klas was genoeg te beleven rondom het thema. De kinderen mochten een kerstboekje maken en we hebben een groepsdoorbrekende activiteit gedaan. De kinderen konden een kerstkrans of kerstkaarten maken. Woensdag 22 december hebben wij het jaar 2017 afgesloten met een heerlijk kerstdiner. De kinderen en ouders hebben erg hun best gedaan om wat lekkers mee te nemen, super! Omdat iedereen er zo mooi uitzag, hebben we een modeshow in de klas gedaan. Het was een hele gezellige avond en de kerstmarkt was een groot succes. 

Sinterklaas

November en begin december stonden in het teken van Sinterklaas. Wat is er veel gebeurd in deze tijd! We hebben zelf onze schoen mogen zetten en hebben daar meerdere liedjes bij gezongen. Helaas was het geen normale piet die onze schoenen kwam vullen met wat lekkers… Het was Rommelpiet! En wat hij er een rommeltje van gemaakt. Ook hebben we gerijmd en geklapt op lettergrepen en kruidnoten gebakken. Op 5 december kwamen Sinterklaas en zijn pieten langs in de klas. Dat was een beetje spannend maar toch ook wel heel erg leuk. We hebben mooie cadeaus gekregen, gesnoept en liedjes gezongen.

Kinderboekenweek

In week 40 en 41 was er de Kinderboekenweek. Om de week te openen hebben wij gedanst in de klas op het liedje ”Gruwelijk eng”. In de klas hing een griezelige herfstsfeer. Alle kinderen hadden hun lievelingsboek meegenomen. Deze zijn door de juf voorlezen, dat was leuk! Met de afsluiting van de Kinderboekenweek mochten alle kinderen verkleed naar school komen, is er voorgelezen door kinderen uit groep 6 en hebben we een griezelfeestje gehouden.