Welcome to the page of group 1/2b/ Welkom op de groepspagina van 1/2b

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina. Hier vertellen we u graag meer over wat wij allemaal leren en meemaken op school. Wij zijn een kleutergroep met 30 kinderen en juf Demi.

We spelen in de hoeken, werken aan onze weektaak, zingen, dansen, gymmen en leren spelenderwijs de Engelse taal kennen. Wij zijn namelijk een Engels Plus groep. Door het lezen van prentenboeken, het zingen van liedjes en het spelen van diverse Engelse spelletjes leren wij spelenderwijs de Engelse taal. Ook doen we veel activiteiten met Raai de Kraai. Samen oefenen we bijvoorbeeld met taal en rekenen. Raai hoort bij de methode Kleuterplein. Door middel van de Kanjertraining leren wij hoe we met elkaar omgaan. Tot slot genieten wij natuurlijk van activiteiten als de sportdag, het vieren van Sinterklaas, de Koningsspelen en het schoolreisje.

Deze pagina zal regelmatig een update krijgen, kom dus zeker nog eens kijken naar alle leuke dingen die we dan weer gedaan hebben!

Koningsspelen

Wat een feest waren de Koningsspelen! Na een swingende opening op hét nummer van de Koningsspelen ”Fitlala”, gingen we van start. In groepjes speelden de kinderen diverse spelletjes, waaronder skippybal racen, touwtrekken en steltlopen. Ook de stormbaan en de popcornkraam waren erg in trek. Groep 8 zorgde voor de uitleg van de spellen, terwijl de kinderen uit groepen 6 en 7 de groepjes begeleidden. De hulp van diverse ouders maakte het feest compleet, ontzettend bedankt!

Kinderboekenmuseum

Als cultureel uitje mochten wij naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Wij kwamen daar in de wereld van Kikker en zijn vriendjes en dat was gaaf! We leerden over verschillende emoties en mochten bij Kikker en zijn vriendjes thuis spelen, in het poppenhuis een verhaal naspelen, vissen vangen, in een boot varen, schaatsen en nog veel meer.

Samenwerken

Onze school vindt het belangrijk dat de kinderen samenwerken. Wij vinden samenwerken ook belangrijk maar vooral ook heel erg leuk! Iedere week staat er op de weektaak een werkje waarbij samen wordt gewerkt. Ook tijdens kringactiviteiten komen wij samen tot de juiste antwoorden op bepaalde vragen.

Familie

Tijdens het thema “familie” hebben wij het gehad over alle familieleden die je kunt hebben. We vonden dat wij met elkaar ook een grote familie zijn! Achterin de klas maakten wij een echte familiemuur waar allemaal familiefoto’s van ons hingen. Daarnaast kwamen er oma’s van kinderen uit de klas voorlezen, dat was super gezellig!

Thema Restaurant

In januari hebben wij het thema ”restaurant” behandeld in de klas. We hebben geleerd wat een serveerder/serveerster en kok doen in een restaurant. Daarnaast hebben we besproken wat gezond en ongezond eten en drinken is. We hebben met elkaar het prentenboek ‘’Het eten van Aap’’ gelezen. Aap maakt in dit verhaal van zijn restaurant een pannenkoekenhuis. Dit was een mooi aanknopingspunt om met de klas naar de Pannenkoe in Bleiswijk te gaan en onze eigen pannenkoeken te bakken. Wat was dat leuk! Daarnaast hebben we gekeken hoeveel bekers er uit een pak drinken komt en verschillende pakken vergeleken. De speelhoek was een echt restaurant geworden en ook de taken op de weektaak waren aangepast naar het thema.

Kerst

Samen hebben wij de kerstboom versierd met onze eigen kerstballen. In de klas was genoeg te beleven rondom het thema. De kinderen mochten een kerstboekje maken en we hebben een groepsdoorbrekende activiteit gedaan. De kinderen konden een kerstkrans of kerstkaarten maken. Woensdag 22 december hebben wij het jaar 2017 afgesloten met een heerlijk kerstdiner. De kinderen en ouders hebben erg hun best gedaan om wat lekkers mee te nemen, super! Omdat iedereen er zo mooi uitzag, hebben we een modeshow in de klas gedaan. Het was een hele gezellige avond en de kerstmarkt was een groot succes.

Sinterklaas

November en begin december stonden in het teken van Sinterklaas. Wat is er veel gebeurd in deze tijd! We hebben zelf onze schoen mogen zetten en hebben daar meerdere liedjes bij gezongen. Helaas was het geen normale piet die onze schoenen kwam vullen met wat lekkers… Het was Rommelpiet! En wat hij er een rommeltje van gemaakt. Ook hebben we gerijmd en geklapt op lettergrepen en kruidnoten gebakken. Op 5 december kwamen Sinterklaas en zijn pieten langs in de klas. Dat was een beetje spannend maar toch ook wel heel erg leuk. We hebben mooie cadeaus gekregen, gesnoept en liedjes gezongen.

Kinderboekenweek

In week 40 en 41 was er de Kinderboekenweek. Om de week te openen hebben wij gedanst in de klas op het liedje ”Gruwelijk eng”. In de klas hing een griezelige herfstsfeer. Alle kinderen hadden hun lievelingsboek meegenomen. Deze zijn door de juf voorlezen, dat was leuk! Met de afsluiting van de Kinderboekenweek mochten alle kinderen verkleed naar school komen, is er voorgelezen door kinderen uit groep 6 en hebben we een griezelfeestje gehouden.