Welkom op de groepspagina van groep 1/2B! / Welcome to the page of group 1/2B!

In groep 1/2B zitten momenteel 28 leerlingen. Onze juf is juf Demi. Zij is er de hele week.

In de klas hebben wij het erg gezellig met elkaar. We oefenen in de kring samen met Raai de Kraai (methode Kleuterplein) met taal en rekenen, we werken aan de weektaak, spelen in de hoeken, we zingen, dansen, gymmen en natuurlijk spelen we ook lekker veel buiten. Daarnaast leren wij om leuk met elkaar om te gaan, dit oefenen wij met behulp van de Kanjertraining. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels.

Door het bekijken van de groepspagina hopen we u een kijkje te geven in het reilen en zeilen bij ons in de groep. De meest recente informatie staat bovenaan.

Sportdag

Woensdag 26 september was de sportdag. Alle kinderen stonden al vroeg klaar, de dauw lag nog op het gras. De kinderen gingen leuke, sportieve spelletjes spelen in kleine groepjes. Zo was er touwtrekken, blik gooien, snoephappen, een puzzelestafette, tikkertje, ezeltje klik en bellen blazen. Na de ochtend sporten kregen de kinderen een vaantje en een ijsje.Het was een gezellige dag!

In de eerste weken nieuw of weer op school zijn wij alle hoeken en kasten in de klas aan het verkennen. Wat is er allemaal in de klas te vinden? Daarnaast zijn wij gestart met het thema ”winkel”. En daar hoort ook een weektaak bij. De kinderen hebben allemaal een eigen postvakje waar zij hun weektaak en werkjes in kunnen bewaren tot ze er mee klaar zijn. Op de weektaak staan verschillende taakjes. Zo hebben wij onze eigen boodschappentas samen gevuld en gemaakt maar ook zelf spullen geknutseld en ontworpen om te kunnen verkopen in onze eigen winkel. We hebben een werkboekje gemaakt over geld en daar een liedje over geleerd. In de kring hebben we geleerd dat in sommige folders wordt gewerkt met kleine lettertjes (”gratis stroopwafels bij 100 euro aan boodschappen”) en vertelde Raai de Kraai wat hij allemaal heeft beleefd bij de bakker.