Groep 1/2A

Welkom op de groepspagina van groep 1/2a / Welcome to the page of group 1/2a  

Juf Maaike is er op maandag en dinsdag. Juf Marjan is er op woensdag, donderdag en vrijdag. En deze juffen zijn erg trots op alle kanjers in deze groep.

In de groep is het erg gezellig. We leren leuk met elkaar om te gaan en oefenen dit met behulp van de Kanjertraining. We gebruiken de methode Kleuterplein met Raai de Kraai om te oefenen met taal, rekenen, dans en zang. We werken elke dag aan onze weektaak en spelen in de hoeken. We gymmen en spelen natuurlijk ook lekker buiten. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels. 

We hopen dat u regelmatig een kijkje neemt op onze groepspagina.  

                            

                    

 

November 2020

Bewegend leren in groep 1/2. Ook buiten doen we regelmatig activiteiten. Deze keer was het een rekenactiviteit. Op het schoolplein hingen de cijfers van 1-10. Wanneer de kinderen naar een cijfer waren gerend, moesten ze het aantal keer springen, klappen, enz. Een leuke oefening om de cijfers te leren herkennen en te oefenen. Wat waren ze enthousiast bezig met leren.

   

Spring 8 keer

                                                     

                                                                       Klap 2 keer

Oktober 2020

Traditioneel gaan de groepen 1-4 voor de herfstvakantie een herfstwandeling maken in het bos. Door Corona kon dit jaar de herfstwandeling helaas niet doorgaan zoals we gewend zijn.

Hierdoor hadden we een leuke alternatieve herfstwandeling. We hebben kabouter Bob op het plein gezocht en ondertussen opdrachten gedaan, zoals een kabouterdans met elkaar verzinnen en een nestje maken voor kabouter Bob.

In de klas hebben we een herfstcircuit gedaan met verschillende spelletjes, zoals hoeveel knijpers zitten er op je rug(egeltje), heksensoep maken, herfstmemorie, samen een spinnenweb maken met witte wol en het spel ‘hoeveel kastanjes zijn er weg?’ Het was een gezellige en leerzame ochtend!

 

In de klas spelen we ook met onze herfstwinkel. We tellen, wegen en leren goed samenwerken.

Upload Image...