Groep 1/2A

Welkom op de groepspagina van groep 1/2a! / Welcome to the page of group 1/2a!

Wij zijn trots op alle kanjers in deze groep!
Juf Rianne is er maandag en dinsdag. Juf Marjan is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

In de groep is het erg gezellig. We leren leuk met elkaar om te gaan en oefenen dit met behulp van de Kanjertraining. We gebruiken de methode Kleuterplein met Raai de Kraai om te oefenen met taal, rekenen, dans en zang. We werken elke dag aan onze weektaak en spelen in de hoeken. We gymmen en spelen natuurlijk ook lekker buiten. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels.

We hopen dat u regelmatig een kijkje neemt op onze groepspagina.

Project “Menselijk lichaam”

Van 2-13 maart was het schoolproject. We hebben samen bedacht wat we willen leren en daarna zijn we aan de slag gegaan. We hebben per tweetal elkaars neus, oren, armen, enz. gemeten en het blad ingevuld. Hierna hebben we in de grote kring de bladen besproken.
Ook hebben we elkaar nagetekend op grote behangrollen. We hebben super hard gewerkt!

Ook kwam de vader van Owen met de ambulance langs en we mochten zelfs even achter het stuur zitten. De moeder van Jill kwam ons vertellen over onze botten en spieren.
We mochten een babypop in bad doen en verzorgen. Kortom een interessant en leerzaam project. We hebben genoten!

Onze letterboom

Het is belangrijk voor de kinderen om ook in aanraking te komen met geschreven taal en letters.

In de klas krijgen de kinderen daarom één keer in de twee weken een letter aangeboden en leren het klankgebaar van Staal erbij. Dit klankgebaar wordt ook in de hogere groepen gebruikt.

De kinderen krijgen ook om de beurt een letterdoosje mee naar huis en hierin verzamelen ze dan spulletjes die beginnen met de letter van de week. Wanneer de volgende letter aangeboden wordt,  hangen we de laatst aangeboden letter ook in onze letterboom met een bijbehorend plaatje. Ze hebben er veel plezier in om in de klas te laten zien wat ze thuis gevonden hebben en vertellen er graag over.

Thema dierentuin

We werken in de kleutergroepen met thema’s van de methode “Kleuterplein” Bij dit thema hoort ook het boek “Wie heeft mijn pet?”

De kinderen zijn enthousiast aan de gang gegaan om samen met de juf een woordweb te maken en te bedenken wat er allemaal nodig is om onze eigen dierentuin in de klas te maken. Er werden kooien voor de knuffeldieren gemaakt. Hierbij werd goed samengewerkt, gemeten, gespeeld, geknutseld, enz. Coöperatief werken vinden we erg belangrijk.

De kinderen konden vanuit de huishoek op bezoek gaan in de dierentuin. Natuurlijk werd er eerst een kaartje gekocht. Ze hebben genoten van hun spel en de juffen ook.

Sinterklaasfeest

Op 5 december was het feest op school. Sinterklaas kwam langs om zijn verjaardag met ons te vieren. Het was spannend voor de kinderen, maar ook erg gezellig. We hebben gedanst samen met de Pieten en veel liedjes gezongen.

Herfstwandeling

Op donderdag 17 oktober zijn we met de hulp van een aantal ouders naar het Balijbos in Zoetermeer geweest. Het was heerlijk herfstweer en de kinderen hebben genoten van het herfstbos, de paddenstoelen en hebben zelfs een rivierkreeft gezien. Na afloop kregen de kinderen een lekker stuk komkommer en rijstwafel van de Ouderraad. Op school kwamen de verhalen van wat ze allemaal gedaan, gezien en meegenomen hadden.

Sportdag

Wat was het een fijne sportdag. We hebben in groepjes o.l.v. ouders veel spelletjes gedaan. En natuurlijk veel plezier gehad op deze mooie dag met maar af en toe een spatje regen.