Groep 1-2A

Welcome to the page of group 1/2a/ Welkom op de groepspagina van 1/2a

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina. Hier vertellen we u graag meer over wat wij allemaal leren en meemaken op school.

Wij zijn op dit moment een kleutergroep met 25 kinderen en 2 juffen.
Juf Kimberley is er op maandag en dinsdag. Juf Marjan is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

We spelen in de hoeken, werken aan onze weektaak, zingen, dansen, gymmen en leren spelenderwijs de Engelse taal kennen. Wij zijn namelijk een Engels Plus groep, voorheen’de TweeTalige Stroming Engels’. Door het lezen van prentenboeken, het zingen van liedjes en het spelen van diverse Engelse spelletjes leren wij spelenderwijs de Engelse taal.

Hieronder zit u een aantal foto’s van ons.

Deze pagina zal regelmatig een update krijgen, kom dus zeker nog eens kijken naar alle leuke dingen die we dan weer gedaan hebben!

Voorstelling: het verjaardagsfeest van Sara.

Het feest van sprinkhaan Sara kan pas echt beginnen als het bos is opgeruimd. De kinderen hebben genoten van de interactieve voorstelling rond het thema milieu en recyclen.

thema dierentuin en schoolreis

Deze maand werken we over de dierentuin en zijn we ook op schoolreis naar Blijdorp geweest. Wat was het een geweldige en ook spannende dag voor de kinderen. We hebben veel dieren gezien en veel geleerd!  Ook met de bus mee was super!

LEKKER SMULLEN, Paasontbijt!

Donderdag 29 maart aten wij gezellig in pyjama op school. Iedereen had iets lekkers gemaakt en meegenomen. Het was een gezellige dag!

Op pad! Naar het kinderboekenmuseum

Op dinsdag 20 maart gingen wij met de hele klas naar het kinderboekenmuseum in den Haag. Hier bezochten we een tentoonstelling over Kikker. Ook speelden we het kikker-gevoelens spel. Waarbij de verschillende emoties die kikker voelt besproken werden, Gelukkig mochten we naast kijken ook zelf dingen doen. Zagen met Haas, koken met Varkentje en varen met Eend. Na een heerlijke ochtend was het helaas weer tijd om terug naar school te gaan.

Thema: machines

In de maand maart werken wij over het thema: machines. De kinderen leren wat een machine is en wat het doet. Ze gaan zelf aan de slag met het ontwerpen en maken van een machine en bedenken zelfs de ideale robot! In plaats van een verteltafel hebben we tijdens dit thema een werkplaats in de klas. Hier mogen de kinderen aan de slag met schroevendraaiers, moersleutels en schroeven. Ze onderzoeken hoe apparaten in elkaar zitten, hoe deze uit elkaar gehaald kunnen worden en hoe je ze vervolgens ook weer in elkaar kunt zetten. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de dingen die wij tijdens dit thema hebben gedaan,

[/section]