Welkom op de groepspagina van groep 1/2a / Welcome to the page of group 1/2a!

In groep 1/2a zitten momenteel 24 leerlingen. Groep 1/2a heeft 2 juffen: juf Louise is er op maandag en dinsdag en juf Marjan van woensdag t/m vrijdag.

In de klas hebben wij het erg gezellig met elkaar. We oefenen in de kring samen met Raai de Kraai (methode Kleuterplein) met taal en rekenen, we werken aan de weektaak, spelen in de hoeken, we zingen, dansen, gymmen en natuurlijk spelen we ook lekker veel buiten. Daarnaast leren wij om leuk met elkaar om te gaan, dit oefenen wij met behulp van de Kanjertraining. Omdat wij een Engels Plus-school zijn, doen we ook regelmatig activiteiten in het Engels.

Door het bekijken van de groepspagina hopen we u een kijkje te geven in het reilen en zeilen bij ons in de groep.

De meest recente informatie staat bovenaan.

Sinterklaas

Hoera! Sinterklaas is in ons land. We volgen het Sinterklaasjournaal op de voet in de groep. We hebben al een aantal keer pietenplaatjes mogen ontvangen en weten precies wat we daarmee moeten doen! Als ‘nieuwe pieten’ en sinterklazen wisten wij daarnaast ook allemaal ons diploma te behalen tijdens de pietengym. Het kruipen door de schoorsteen, roetsjen vanaf het dak en balanceren op de dakgoot vormde geen enkel probleem.

We bezochten onlangs ook de voorstelling ‘Piet op Pad’ van theatergroep ZieZus. De kinderen mochten hierbij zelf bepalen hoe de voorstelling eruit kwam te zien en konden actief deelnemen. Stichting Muzische Vorming, bedankt voor deze voorstelling!

Voorafgaand aan het kruidnootjes maken vond de juf plotseling een aantal cadeautjes op haar stoel.  Na het wegen van deze cadeautjes en het bepalen welk cadeautje het lichtst en welke het zwaarst was, hebben we de pakjes uitgepakt. Toevallig zaten hier precies de ingrediënten in die we nodig hebben voor het maken van de kruidnootjes! We hebben hier winkeltje mee gespeeld en zo geoefend met het betalen en teruggeven van geld.

Herfst

Wat een genot, ons thema herfst is in volle gang! We houden ons in de klas bezig met het wegen en tellen van herfstvruchten, knutselen van herfstzaken, we meten en seriëren takken en hebben een heerlijke herfstwandeling gemaakt. Ook op het schoolplein houden we ons bezig met de herfst. We verzamelen herfstbladeren en maken een ‘kampvuur’ met de gevonden takken. Zo blijven we toch lekker warm 😉

Kinderboekenweek

Het thema dit schooljaar was ‘vriendschap’. Ook in de klas hebben we hier aandacht aan besteed. Zo maakten wij een vrolijke vriendschapsslinger, hebben we vriendschapsbandjes geknutseld en veel over vriendschap gelezen.

Naast de juffen, hebben ook een aantal ouders voorgelezen aan de klas. We hebben hier volop van genoten. Ouders, bedankt!